Ingredience
- hovězí přední maso 500 g
- morková kost 1 kus
- mrkev 1 kus
- kousek celeru 1 dávka
- kořenová petržel 1 kus
- cibule 1 kus
- domácí nudle 1 dávka
- nať petržele a libečku 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
na knedlíčky:
- hovězí játra 500 g
- česnek 2 stroužky
- majoránka 1 špetka
- vejce 1 kus
- strouhanka dle potřeby 1 dávka
- petrželová nať 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
1. Maso a kost dáme vařit do tlakového hrnce se dvěma litry vody. Osolíme, přidáme cibuli, mrkev, celer a petržel. Když je maso měkké, vyjmeme je z vývaru, nakrájíme na kostičky a vrátíme.
2. Připravíme játrové knedlíčky. Játra rozmixujeme a přidáme do nich sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel a utřený česnek. Zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme je do polévky, kde je necháme povařit. Přihodíme nudle a vše povaříme, dochutíme a podáváme ozdobené petrželkou.
Zdroj: Knedlíčková s domácími knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/knedlickova-s-domacimi-knedlicky [On-line 11.09.2013]
Poslední tip, trik či komentář