reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kohoutek na víně (Coq au vin)

  • kohoutek nebo biokuře
    olej nebo slanina
    kořenová zelenina
    šalotka
    rybízová marmeláda
    slepičí vývar nebo bujón
    suché červené víno
    cukr
    sůl
    bílý a černý pepř
    bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn)
    bagety jako příloha

Na oleji nebo lehce osmažené slanině orestujeme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a šalotku. Přidáme pikantní marmeládu, špetku cukru, vývar a víno v poměru jedna ku dvěma, dochutíme solí a necháme vařit. Kohoutka nebo kuře naporcujeme a spolu s bylinkami vložíme do omáčky. Zakryjeme pokličkou a v troubě předehřáté na 170 stupňů dusíme, dokud maso nezměkne.
Poté bylinky a porce masa vyjmeme, omáčku slijeme a propasírujeme, můžeme případně podle chuti zahustit škrobem, povaříme, znovu ji nalijeme na porce kohoutka a prohřejeme.
Servírujeme s rozpečenou bagetou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/36-kohoutek-na-vine-coq-au-vin/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.