reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kohoutí pečínka s bramborovými vdolečky – k vínu Pinot Noir, ročník 2004, ze sklepů „Vylyan Pincészet”

4 porce

  • 1,2 kg kohoutího masa
  • 1 litr oleje
  • 5 dkg mouky
  • 5 dkg másla
  • 3 dkg rajčatového protlaku
  • 6 dl vína Pinot Noir
  • 3 cl červeného vinného octa
  • 15 dkg cibule
  • 20 dkg mrkve
  • 15 dkg hub
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř
  • tymián

Bramborové vdolečky:

  • 4 větší brambory
  • 2 vejce
  • mouka
  • sůl
  • muškátový oříšek

Nakrájené a omyté kousky kohoutího masa osolíme a opepříme. Obalíme v mouce, vložíme na pánev a po všech stranách zprudka opečeme na oleji.

Ke zbylému tuku přidáme máslo a vhodíme všechnu nakrájenou zeleninu, kromě hub. Osmahneme a potom do směsi přilijeme rajčatový protlak. Až získá rezavě hnědou barvu, podlijeme vínem Pinot Noirral a vinným octem. Kousky kohoutího masa vložíme do hrnce, přelijeme šťávou, která zůstala po dušení zeleniny, a okořeníme. Na mírném plameni podusíme doměkka. Až bude maso měkké, přihodíme také houby, několik minut necháme povařit a stáhneme z plotny.

Na přípravu bramborových vdolečků uvaříme brambory a rozmačkáme je. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Vpracujeme jedno celé vajíčko a jeden vaječný žloutek a těsto vyválíme na pomoučeném vále na placku silnou asi 1 cm. Vytvarujeme vdolečky a na rozpáleném oleji je osmažíme hezky dočervena.

Pečené kousky kohoutího masa podáváme s bramborovými vdolečky.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3621

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.