- vejce 6 kusů
- krystalový cukr 90 g
- polohrubá mouka 140 g
- trochu prášku do pečiva 1 kus
- rozpuštěné máslo 40 g
Krém
- změklé máslo 250 g
- cukr 150 g
- mléko 300 ml
- vanilkový pudink 1 kus
- vanilkový cukr 1 kus
- žloutek 1 kus
- ostřejší marmeláda 1 dávka
- kokos 1 dávka
- čerstvé jahody 1 balení
Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem. Po malých dávkách přidáváme mouku a kypřící prášek. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme do žloutků s cukrem a moukou, nakonec zašleháme máslo. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem.Pečeme na 180 stupňů asi 30-40 minut.
Na krém uvaříme hustý pudink s vanilkovým cukrem. Vyšleháme máslo s cukrem a žloutkem. Vychladlý pudink a máslo ušleháme dohromady a dáme do lednice. Aby se těsto nelámalo, zabalíme je do vlhké utěrky asi na 10 minut.
Rozbalíme, promažeme marmeládou a krémem, znovu zabalíme do rolády. Celou roládu pomažeme na povrchu krémem a obalíme v kokosu. Poklademe čerstvými jahodami a dáme zase do chladna.
Zdroj: Kokosová roláda s čerstvými jahodami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kokosova-rolada [On-line 11.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář