Ingredience:
- 5 menších hrušek s jemnější slupkou
- trochu citronové šťávy
- 100 g netučného tvarohu
- 50 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
- 2 lžíce borůvek (kompotovaných)
- pár ořechů na ozdobu
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- čokoládová poleva
- pár snítek máty
Hrušky rozpůlíme, neloupeme a zbavíme jádřinců. V hrnci je podlijeme vodou, pokapeme citronovou šťávou a uvaříme doměkka. Po vychladnutí vydlabeme vnitřek hrušky.
Na krém přivedeme mléko k varu, přidáme vanilkový cukr a v trošce mléka rozpuštěnou maizenu a vše povaříme do zhoustnutí.
Do šlehače dáme tvaroh, kapku rumu, práškový cukr a postupně přidáváme krém z maizeny. Šleháme do zhoustnutí.
Hrušky naplníme takto připraveným krémem, ozdobíme oříšky, borůvkami, snítkou máty a čokoládovou polevou.
Zdroj: Koktejlové hrušky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/koktejlove-hrusky [On-line 02.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář