reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Koláč s kysaným zelím a klobáskou

Těsto

  • ½ kostky droždí (20 g)
  • 250 ml vlažné vody
  • 500 g hladké mouky
  • 200 g eidamu
  • 2 lžičky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
  • polohrubá mouka na podsypání

Droždí promícháme s vlažnou vodu a trochou mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme vykynout, poté smícháme se zbytkem mouky, nastrouhaným eidamem, solí a olejem. Vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme hodinu vykynout. Poté vyválíme 2/3 těsta do tvaru plechu a navršíme náplň – viz níže. Ze zbytku těsta vykrájíme pruhy, které ozdobně navršíme do tvaru mřížky, a potřeme je žloutkem. Do okýnek mřížky vyskládáme kolečka klobásy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 40−45 minut.

Náplň

  • 2 středně velké cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 500 g kysaného zelí
  • 200 g eidamu
  • 2 vejce
  • 1 bílek
  • mletý pepř
  • mletý kmín
  • 300–400 g pikantní klobásy

Na potření

  • 1 žloutek
  • 1 lžíce mléka

Na podávání

  • pažitka

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájené cibule dosklovata, přidáme pokrájené zelí, z něhož jsme předem vymačkali přebytečnou šťávu. Podusíme a necháme vychladnout. Nahrubo nastrouhaný sýr smícháme s vajíčky, bílkem a kořením. Vše promícháme s dušeným zelím a poklademe na připravené těsto.

Zdroj: Koláč s kysaným zelím a klobáskou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1799-kolac-s-kysanym-zelim-a-klobaskou/  [On-line 16.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.