reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slovenská domácí mortadella

Suroviny:

  • 1 kg mletého vepřového bůčku
  • 5 vajec
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky muškátového oříšku
  • 1 lžička čerstvě mletého černého pepře

Na obalení

  • mletá sladká paprika

Do mletého masa vmícháme vejce, utřený česnek se solí, muškátový oříšek a čerstvě mletý pepř, dobře promícháme a necháme 24 hodin odležet. Druhý den opět promícháme. Fáš naplníme do sáčku na tlačenku, dobře upěchujeme a svážeme. Vložíme do kastrolu s vařící vodou a vaříme 90 minut. Po uvaření vyjmeme a necháme vychladnout. Když odstraníme sáček, salám osušíme a obalíme v červené paprice.

Zdroj: Slovenská domácí mortadella; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1800-slovenska-domaci-mortadella/  [On-line 16.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.