Suroviny
- kuřecí stehna bez kosti 250 g
- červené víno 2 dcl
- cukr krystal 50 g
- sůl
- rozmarýn 5 g
- kedlubna 100 g
- červená řepa 100 g
- solamyl 5 g
- olej na smažení 2 dcl
- kuřecí kůže 100 g
- jedlé květy 1 g
- ocet 1 cl
- olivový olej 2 cl
- solná drůbeží šťáva 1 dcl
- olivový olej 1 cl
- máslo 20 g
Kuřecí stehna nakrájíme na malé kousky. Na oleji opečeme šalotku a přidáme kuřecí prsa. Lehce opečeme a přidáme rozmarýn.
Zalijeme červeným vínem, přidáme drůbeží šťávu a rozvaříme do měkka. Na konec přidáme olivový olej a máslo. Červenou syrovou řepu rozmixujeme s octem, cukrem a solí. Procedíme a vymačkanou šťávu smícháme se solamylem a přivedeme k varu a vytvoříme hustou omáčku.
Kůže z kuřat usmažíme do křupava a důkladně osolíme, aby zůstaly křupavé. Kedlubnu nakrájíme na plátky a lehce necháme povařit v řepné omáčce. Hned podáváme. Pokrm doplníme jedlými květy a bylinkami.
Zdroj: Konfit z kuřecích stehen s krémém z červené řepy a smaženými kuřecími kůžemi; Ohnivý kuře – pod pokličkou - TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/konfit-z-kurecich-stehen-s-kremem-z-cervene-repy-smazenymi-kurecimi-kuzemi [On-line 01.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář