reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Křehký hruškový koláč s mandlemi

těsto

  • 130 g másla
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • kůra z půlky citronu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 vejce
  • 1 lžíce mléka
  • špetka soli
  • 250 g hladké mouky

náplň

  • 700 g tvrdších hrušek
  • 1 vanilkový cukr na posypání
  • 100 g meruňkového džemu
  • 50 g mandlí

Hodinu před přípravou si nachystáme všechny ingredience, aby získaly pokojovou teplotu.

Změklé máslo pokrájíme a spolu s oběma cukry, citronovou kůrou a šťávou vyšleháme mixerem do pěny. Vmícháme vejce, mléko, sůl a hladkou mouku. Těsto rozetřeme do kulaté pečicí nádoby a vložíme do lednice nejméně na půl hodiny.

Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky, které úhledně vyskládáme na vychlazené těsto. Posypeme cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 35 minut. Horký koláč potřeme meruňkovou marmeládou a posypeme nasucho opraženými mandlemi. Necháme vychladnout a podáváme.

Zdroj: Křehký hruškový koláč s mandlemi; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1737-krehky-hruskovy-kolac-s-mandlemi/  [On-line 02.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.