reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfit z kuřecích stehen s krémém z červené řepy a smaženými kuřecími kůžemi

Suroviny

  • kuřecí stehna bez kosti 250 g
  • červené víno 2 dcl
  • cukr krystal 50 g
  • sůl
  • rozmarýn 5 g
  • kedlubna 100 g
  • červená řepa 100 g
  • solamyl 5 g
  • olej na smažení 2 dcl
  • kuřecí kůže 100 g
  • jedlé květy 1 g
  • ocet 1 cl
  • olivový olej 2 cl
  • solná drůbeží šťáva 1 dcl
  • olivový olej 1 cl
  • máslo 20 g

Kuřecí stehna nakrájíme na malé kousky. Na oleji opečeme šalotku a přidáme kuřecí prsa. Lehce opečeme a přidáme rozmarýn.
Zalijeme červeným vínem, přidáme drůbeží šťávu a rozvaříme do měkka. Na konec přidáme olivový olej a máslo. Červenou syrovou řepu rozmixujeme s octem, cukrem a solí. Procedíme a vymačkanou šťávu smícháme se solamylem a přivedeme k varu a vytvoříme hustou omáčku.
Kůže z kuřat usmažíme do křupava a důkladně osolíme, aby zůstaly křupavé. Kedlubnu nakrájíme na plátky a lehce necháme povařit v řepné omáčce. Hned podáváme. Pokrm doplníme jedlými květy a bylinkami.

Zdroj:  Konfit z kuřecích stehen s krémém z červené řepy a smaženými kuřecími kůžemi; Ohnivý kuře – pod pokličkou -  TV Prima http://web.iprima.cz/kure/pod-poklickou/konfit-z-kurecich-stehen-s-kremem-z-cervene-repy-smazenymi-kurecimi-kuzemi [On-line 01.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.