reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zapékaný lilek s cuketou a parmezánem

4–6 porcí

  • olivový olej
  • 500 g lilku
  • 500 g cukety
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 50 g parmezánu
  • sůl

Lilek podélně nakrájíme na plátky, posolíme a necháme „vyplakat“. Poté osušíme a opečeme na olivovém oleji z obou stran, odkládáme na savý papír.

Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a nasekaný česnek dosklovata, vmícháme na kostičky nakrájenou cuketu, osolíme a chvíli dusíme. Odstavíme a vmícháme vejce a nastrouhaný parmezán.

Lilkem vyložíme mísu, maličko osolíme, vložíme cuketovou náplň, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 20 minut. Necháme zchladnout, poté v lednici do druhého dne odležet. Podáváme studené (ale chutná i teplé) s rajčatovou omáčkou.

omáčka

  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g loupaných drcených rajčat
  • 2 bobkové listy
  • snítka tymiánu
  • snítka petrželky
  • sůl

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek dosklovata, přidáme drcená rajčata, bobkový list a nasekané bylinky, osolíme a velmi pozvolna dusíme 30−40 minut. Podle potřeby podlijeme vodou. Je třeba vše dokonale rozdusit a ve finále získat hustou omáčkovou konzistenci.

Zdroj: Zapékaný lilek s cuketou a parmezánem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1736-zapekany-lilek-s-cuketou-a-parmezanem/  [On-line 02.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.