Potřebujeme:
- 1 kg kachních žaludků (propláchnutých a očištěných),
- 1 l kachního sádla,
- 1 l vody,
- 100 g soli,
- 35 g cukru
Na přílohu:
- zelenou čočku,
- mrkev,
- balzamicovou redukci,
- cibuli,
- citrónovou kůru,
- mátu, petržel,
- máslo, sůl
V nádobě smícháme vodu se solí a cukrem. Do připraveného nálevu vložíme čisté kachní žaludky a marinujeme. Žaludky slijeme z nálevu, propláchneme a osušíme. Na oheň dáme kastrol se sádlem a rozpustíme ho. Žaludky vložíme do sádla, celé vložíme do trouby a konfitujeme při 85 °C 5 – 7 hodin.
Na přílohu uvaříme čočku. Cibuli orestujeme na másle. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel a společně orestujeme. Přidáme čočku, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme 10 – 15 minut. Hotovou čočku dochutíme balzamikovou redukcí, citrónovou kůrou, mátou a solí. Nakonec přidáme máslo.
Čočku servírujeme se žaludky, posypané pažitkou.
Zdroj: Konfitované kachní žaludky; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/konfitovane-kachni-zaludky-16-9-2014.html [On-line 22.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář