reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitované kachní žaludky

Potřebujeme:

  • 1 kg kachních žaludků (propláchnutých a očištěných),
  • 1 l kachního sádla,
  • 1 l vody,
  • 100 g soli,
  • 35 g cukru

Na přílohu:

  • zelenou čočku,
  • mrkev,
  • balzamicovou redukci,
  • cibuli,
  • citrónovou kůru,
  • mátu, petržel,
  • máslo, sůl

V nádobě smícháme vodu se solí a cukrem. Do připraveného nálevu vložíme čisté kachní žaludky a marinujeme. Žaludky slijeme z nálevu, propláchneme a osušíme. Na oheň dáme kastrol se sádlem a rozpustíme ho. Žaludky vložíme do sádla, celé vložíme do trouby a konfitujeme při 85 °C 5 – 7 hodin.

Na přílohu uvaříme čočku. Cibuli orestujeme na másle. Přidáme nakrájenou mrkev, petržel a společně orestujeme. Přidáme čočku, zalijeme kuřecím vývarem a dusíme 10 – 15 minut. Hotovou čočku dochutíme balzamikovou redukcí, citrónovou kůrou, mátou a solí. Nakonec přidáme máslo.

Čočku servírujeme se žaludky, posypané pažitkou.

Zdroj: Konfitované kachní žaludky; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/konfitovane-kachni-zaludky-16-9-2014.html [On-line 22.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.