reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitované kolínko, šťouchaný brambor

Ingredience

  • jehněčí kolínko 5 kusů
  • mrkve 5 kusů
  • sůl a pepř 1 špetka
  • celer 200 g
  • petržel 200 g
  • řapíkatý celer 200 g
  • velké cibule 2 kusy
  • rajský protlak 1 dávka
  • masový vývar 0.3 l
  • červené víno 0.3 l
  • palička česneku 1 kus
  • rozmarýn, saturejka, tymián 1 dávka
  • olej 1 dávka

na šťouchané brambory:

  • brambory 1 kg
  • anglická slanina 200 g
  • cibule 1 kus
  • máslo 1 dávka
  • hladkolistá petržel 1 hrst

Postup:
1. Jehněčí kolena osolíme, opepříme a zprudka osmahneme. Pak je vyjmeme a ve výpeku orestujeme do zlatova zeleninu nakrájenou nahrubo. Přidáme nakrájenou cibuli, zarestujeme protlak, zalijeme vínem, krátce povaříme, přidáme vývar, česnek a bylinky, vrátíme kolínka a pečeme v troubě na 120°C cca 4 hodiny. Scedíme, šťávu zredukujeme na hustší konzistenci a podáváme.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, osolíme a uvaříme. Na másle si osmažíme cibuli nakrájenou najemno společně s anglickou slaninou. Petrželku pokrájíme najemno, poté smícháme s brambory, lehce rozmačkáme a podáváme.

Zdroj: Konfitované kolínko, šťouchaný brambor; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovane-kolinko-stouchany-brambor [On-line 11.11.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.