Ingredience
- 600 g vepřové panenky
Kořenící pasta:
- 1 lžička semínek koriandru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička římského kmínu
- Chilli papričky
- Olivový olej
- Sůl
Pesto:
- 150 g listové petržele
- 150 g mandlí
- 2 stroužky česneku
- 1 dl olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce medu
- Sůl
Na panenku si orestujeme koriandr, kmín a chilli. Koření rozdrtíme v hmoždíři, přidáme římský kmín, olej a sůl. Ze všeho utřeme pastu, se kterou potřeme panenku.
Panenku ze všech stran opečeme na pánvi a dáme na 8 minut do trouby vyhřáté na 180 stupňů.
Podáváme s pestem, které připravíme z petržele, mandlí, česneku, olivového oleje, dijonské hořčice a medu.
Zdroj: Kořeněná panenka s petrželovým pestem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2614-korenena-panenka-s-petrzelovym-pestem/ [On-line 07.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář