Potřebujeme:
- 300 g krkovice,
- 100 g šunky,
- 4 ks plátkového sýra,
- 2 lžíce hořčice,
- 2 lžíce rajského protlaku,
- 1 stroužek česneku,
- lžička cukru,
- řapíkatý celer,
- olej, bazalka
- sůl, pepř
Na přílohu:
- těstovinovou rýži
Krkovici naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe plátky šunky, sýra, zabalíme a dáme do mrazáku na 20 minut. Rolády vytáhneme, nakrájíme, napíchneme na špíz a na oleji opečeme.
Řapíkatý celer oloupeme, nakrájíme a na oleji orestujeme. Přidáme protlak, česnek, cukr, zamícháme, stříkneme vodou a vaříme doměkka. Nakonec přidáme bazalku. Podáváme s těstovinovou rýží.
Zdroj: Kořeněné vepřové plátky na špízu; Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/korenene-veprove-platky-na-spizu.html [On-line 10.01.2013]
Poslední tip, trik či komentář