Ingredience
- 400 g filo těsta
- 1 vejce
Na omáčku:
- 400 g jahod
- 50 g krystalového cukru
- 1 limetka
- 1 lžička citronové kůry
- 50 g vanilkového pudinku
Na krém:
- 100 g smetany
- 100 g mascarpone
- 160 g hnědého cukru
Filo těsto potřené vejcem naskládejte do formiček a pečte 10 až 15 minut při 170 stupních.
Udělejte si omáčku. V kastrolku rozvařte jahody s cukrem, limetkovou šťávou a citrónovou kůrou. K rozvařeným jahodám přisypte pudinkový prášek, povařte a pak rozmixujte dohladka.
Upečené košíčky a omáčku nechte chladnout. Mezitím si připravte krém ze smetany, cukru a mascarpone. Košíčky krémem naplňte cukrářským pytlíkem, přelijte jahodovou omáčkou a ozdobte jahodami.
Zdroj: Košíčky s jahodovou omáčkou a mascarpone; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2615-kosicky-s-jahodovou-omackou-a-mascarpone/ [On-line 07.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář