reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Košíčky s jahodovou omáčkou a mascarpone

Ingredience

  • 400 g filo těsta
  • 1 vejce

Na omáčku:

  • 400 g jahod
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 limetka
  • 1 lžička citronové kůry
  • 50 g vanilkového pudinku

Na krém:

  • 100 g smetany
  • 100 g mascarpone
  • 160 g hnědého cukru

Filo těsto potřené vejcem naskládejte do formiček a pečte 10 až 15 minut při 170 stupních.

Udělejte si omáčku. V kastrolku rozvařte jahody s cukrem, limetkovou šťávou a citrónovou kůrou. K rozvařeným jahodám přisypte pudinkový prášek, povařte a pak rozmixujte dohladka.

Upečené košíčky a omáčku nechte chladnout. Mezitím si připravte krém ze smetany, cukru a mascarpone. Košíčky krémem naplňte cukrářským pytlíkem, přelijte jahodovou omáčkou a ozdobte jahodami.

Zdroj: Košíčky s jahodovou omáčkou a mascarpone; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2615-kosicky-s-jahodovou-omackou-a-mascarpone/ [On-line 07.05.2014]

 

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.