reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kotlety v pivní omáčce

Ingredience

  • vepřové kotlety 5 kusů
  • olej 3 lžíce
  • sůl a pepř 1 dávka

omáčka:

  • máslo 3 lžíce
  • velká červená cibule 1 kus
  • velká žlutá cibule 1 kus
  • česnek 4 stroužky
  • cukr krupice 2 lžíce
  • ocet balsamico 2 lžíce
  • černé pivo 250 ml
  • sůl a pepř 1 špetka

Kotlety nařízneme, aby se nekroutily, a lehce naklepeme po obou stranách. Okořeníme a na pánvi opékáme do zhnědnutí. Poté maso přendáme do zapékací mísy, podlijeme polovinou vypečené šťávy a dáme péct asi na 15 až 20 minut do trouby na 170 °C.Oloupané cibule nakrájíme na silnější kolečka. Do pánve po kotletách přidáme lžíci másla a přisypeme cibuli, kterou pomalu smažíme při mírné teplotě dvacet minut. Zkaramelizovanou cibuli dochutíme nasekaným česnekem, cukrem a octem. Osolíme a opepříme, zalijeme pivem a povaříme asi pět minut. Omáčku odstavíme ze sporáku a stranou do ní vešleháme zbylé dvě lžíce másla, které ji zjemní a dodají jí lesk. Podáváme s masem a brambory, které jsme rozšťouchali s pokrájenou natí lahůdkové cibulky nebo petrželkou či pažitkou a rozškvařenou pokrájenou anglickou slaninou.

Zdroj: Kotlety v pivní omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kotlety-v-pivni-omacce [On-line 11.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.