Ingredience
- vepřové kotlety 5 kusů
- olej 3 lžíce
- sůl a pepř 1 dávka
omáčka:
- máslo 3 lžíce
- velká červená cibule 1 kus
- velká žlutá cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- cukr krupice 2 lžíce
- ocet balsamico 2 lžíce
- černé pivo 250 ml
- sůl a pepř 1 špetka
Kotlety nařízneme, aby se nekroutily, a lehce naklepeme po obou stranách. Okořeníme a na pánvi opékáme do zhnědnutí. Poté maso přendáme do zapékací mísy, podlijeme polovinou vypečené šťávy a dáme péct asi na 15 až 20 minut do trouby na 170 °C.Oloupané cibule nakrájíme na silnější kolečka. Do pánve po kotletách přidáme lžíci másla a přisypeme cibuli, kterou pomalu smažíme při mírné teplotě dvacet minut. Zkaramelizovanou cibuli dochutíme nasekaným česnekem, cukrem a octem. Osolíme a opepříme, zalijeme pivem a povaříme asi pět minut. Omáčku odstavíme ze sporáku a stranou do ní vešleháme zbylé dvě lžíce másla, které ji zjemní a dodají jí lesk. Podáváme s masem a brambory, které jsme rozšťouchali s pokrájenou natí lahůdkové cibulky nebo petrželkou či pažitkou a rozškvařenou pokrájenou anglickou slaninou.
Zdroj: Kotlety v pivní omáčce; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kotlety-v-pivni-omacce [On-line 11.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář