Ingredience
- mleté maso (směs hovězího a vepřového) 500 g
- hladká mouka 100 g
- vejce 2 g
- nastrouhaný zázvor 1 dávka
- muškátový oříšek 1 špetka
- toustový chléb 5 kusů
- naložená červená řepa 350 g
- majonéza 100 g
- půlka citronu 1 kus
- ledový salát 5 lístků
- brusinky 150 g
- sůl a pepř 1 dávka
1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, zázvorem muškátem, přidáme vejce, hladkou mouku a dvě deci vody a promícháme. Z tohoto těsta vytvoříme kuličky o velikosti cca 1,5 cm, které pečeme v troubě asi půlhodiny, nebo i méně – dle barvy.
2. Červenou řepu přecedíme, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu z půlky citronu a majonézu. Vše promícháme a naservírujeme na opečený toust a list ledového salátu, navrch dáme masové kuličky a dozdobíme brusinkami.
Zdroj: Köttbullar toast; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/koettbullar-toast [On-line 05.04.2013]
Poslední tip, trik či komentář