reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Köttbullar toast

Ingredience

  • mleté maso (směs hovězího a vepřového) 500 g
  • hladká mouka 100 g
  • vejce 2 g
  • nastrouhaný zázvor 1 dávka
  • muškátový oříšek 1 špetka
  • toustový chléb 5 kusů
  • naložená červená řepa 350 g
  • majonéza 100 g
  • půlka citronu 1 kus
  • ledový salát 5 lístků
  • brusinky 150 g
  • sůl a pepř 1 dávka

1. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, zázvorem muškátem, přidáme vejce, hladkou mouku a dvě deci vody a promícháme. Z tohoto těsta vytvoříme kuličky o velikosti cca 1,5 cm, které pečeme v troubě asi půlhodiny, nebo i méně – dle barvy.

2. Červenou řepu přecedíme, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu z půlky citronu a majonézu. Vše promícháme a naservírujeme na opečený toust a list ledového salátu, navrch dáme masové kuličky a dozdobíme brusinkami.

Zdroj: Köttbullar toast; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/koettbullar-toast [On-line 05.04.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.