- 0,2 kg kvalitního krabího masa,
1zralé avokádo,
1- 2 jablka granny smith,
0,2 l japonské majonézy na sushi,
0,1 l vyšlehané smetany,
50 g kaviáru osietra,
sůl,
cayennský pepř,
citronová šťáva,
- kerblík čerstvý
Avokádo nakrájíme na malé kostičky, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a nasypeme na dno skleniček na martini. Krabí maso scedíme, vložíme do misky a přisypeme nadrobno nakrájené jablko (podle velikosti – půlku nebo celé). Přilijeme dvě deci japonské majonézy na sushi, ochutíme trochou cayennského pepře a citronovou šťávou, případně dosolíme a důkladně promícháme. Na závěr ještě lehce vmícháme vyšlehanou smetanu a pak už směs vrstvíme do skleniček na nakrájené avokádo. Ozdobíme černým kaviárem a čerstvým kerblíkem.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/423-krabi-koktejl-s-avokadem/
Poslední tip, trik či komentář