6 porcí
- 25 dkg vařeného krabího masa
- 1,5 dkg hladké mouky
- 5 vajíček
- 2,5 dl mléka
- 2 polévkové lžíce másla
- 1 celá cibule
- 1 šalotka
- hřebíček
- bobkový list
- černý pepř
- cayennský pepř
- sůl
Hřebíčky napícháme do cibule, kterou potom vložíme do mléka okořeněného bobkovým listem a pepřem. Mléko pomalu uvedeme do varu. Stáhneme je s plotny a necháme 10 minut stát, načež mléko přecedíme.
Rozehřejeme si polévkovou lžíci másla. Přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli a do měkka ji podusíme. Přimícháme mouku a uděláme si světlou jíšku.
Jíšku potom stáhneme s plotny a po malých dávkách k ní přimícháme mléko. Do hladka rozmícháme, vrátíme znovu na plotnu a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Pak k tomu po jednom přimícháme 3 vaječné žloutky, přičemž každý žloutek zvlášť ve směsi dobře rozšleháme. Přidáme krabí masíčko a mícháme tak dlouho, až nám směs zhoustne, ale ještě nezačne vřít. Okořeníme cayennským pepřem.
Z 5 vaječných bílků si ušleháme tuhý sníh, čtvrtinu tohoto sněhu lžící naložíme na suflé a lehce jej do něho vmícháme. Potom vmícháme i zbylou část sněhu, ale opatrně, aby se nám při míchání příliš nerozdrobil.
Vezmeme 6 misek na suflé, každou mírně vymažeme máslem a rozdělíme do nich hotovou směs. Misky postavíme do pekáče a pečeme je v předehřáté troubě zhruba 12-15 minut při teplotě 200 °C.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3806
Hned po upečení podáváme.
Poslední tip, trik či komentář