Ingredience
- vepřová kýta nebo krkovice 5 plátků
- cibule 1 kus
- olej 1 dávka
- sójová omáčka 1 dávka
- koření na čínu 1 špetka
- grilovací koření 1 špetka
- kečup 1 dávka
- hladká mouka 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
bramboráčky:
- větší brambory 5 kusů
- česnek 4 stroužky
- pokrájená cibule 1 hrst
- vejce 1 kus
- kmín, pepř a sůl 1 špetka
- olej 1 dávka
- hrubá mouka dle potřeby 1 dávka
- strouhanka 1 hrst
- majoránka 1 lžička
- tatarská omáčka k podávání 1 dávka
1. Nakrájenou cibuli orestujeme, na ní osmažíme plátky masa, které posypeme kořením, podlijeme a dusíme do změknutí. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozdělanou ve vodě a dochutíme.
2. Bramboráčky připravíme obvyklým způsobem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky. Postupně přidáme syrovou cibuli a vymačkáme stroužky česneku. Přisypeme majoránku, osolíme a opepříme, přidáme i kmín. Do těsta přidáme hrubou mouku, strouhanku, vajíčko a vše promícháme. Bramboráčky osmažíme z obou stran na lívanečníku na rozpáleném oleji. V konečné úpravě na talíři na přílohu přidáme lžičku tatarky pro zjemnění chuti.
Zdroj: Krakonošova pochoutka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krakonosova-pochoutka [On-line 08.06.2013]
Poslední tip, trik či komentář