reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krakonošova pochoutka

Ingredience

  • vepřová kýta nebo krkovice 5 plátků
  • cibule 1 kus
  • olej 1 dávka
  • sójová omáčka 1 dávka
  • koření na čínu 1 špetka
  • grilovací koření 1 špetka
  • kečup 1 dávka
  • hladká mouka 1 dávka
  • sůl a pepř 1 špetka

bramboráčky:

  • větší brambory 5 kusů
  • česnek 4 stroužky
  • pokrájená cibule 1 hrst
  • vejce 1 kus
  • kmín, pepř a sůl 1 špetka
  • olej 1 dávka
  • hrubá mouka dle potřeby 1 dávka
  • strouhanka 1 hrst
  • majoránka 1 lžička
  • tatarská omáčka k podávání 1 dávka

1. Nakrájenou cibuli orestujeme, na ní osmažíme plátky masa, které posypeme kořením, podlijeme a dusíme do změknutí. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozdělanou ve vodě a dochutíme.

2. Bramboráčky připravíme obvyklým způsobem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do misky. Postupně přidáme syrovou cibuli a vymačkáme stroužky česneku. Přisypeme majoránku, osolíme a opepříme, přidáme i kmín. Do těsta přidáme hrubou mouku, strouhanku, vajíčko a vše promícháme. Bramboráčky osmažíme z obou stran na lívanečníku na rozpáleném oleji. V konečné úpravě na talíři na přílohu přidáme lžičku tatarky pro zjemnění chuti.

Zdroj: Krakonošova pochoutka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krakonosova-pochoutka [On-line 08.06.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.