- 1 kachna o váze 1,5 kg
- 1 celá cibule
- 50 dkg sušených hub
- 200 g smetany
- 1 kávová lžička mouky
- máslo
- sůl
- pepř
Sušené houby máčíme několik hodin v půl litru vody a potom je pod pokličkou na mírném plameni uvaříme do měkka.
Kachnu osolíme a opepříme, načež ji v pánvi na kousku másla ze všech stran opečeme do zlatova. Potom ji na mírném plameni v téže pánvi dusíme, předtím ovšem k masu přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a přilijeme trochu vody, ve které se vařily houby. Kachnu dusíme pod pokličkou a občas ji poléváme vlastní šťávou.
Po půldruhé hodině vaření vyjmeme kachnu z pánve a rozkrájíme ji.
Do šťávy, která nám v pánvi zbyla, přidáme mouku smíchanou se smetanou a do ní pak nakrájíme houby. Tak získáme ragú, do kterého znovu vložíme rozkrájené kachní maso. Potom vše společně ještě 10 minut povaříme.
Zdroj: TV paprika Chuti monarchie http://tvpaprika.hu/cs/node/3819
Poslední tip, trik či komentář