reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí hřbet zapečený v listovém těstě s pancettou, králičí ragú s liškami a batátové lasagne s mozzarellou a omáčka ze švestkových povidel

4 porce
Králičí hřbet

  • vykostěný hřbet
  • sůl
  • voda na uvaření
  • 70 g pancetty
  • 170 g listového těsta
  • 1 žloutek
  • sezamové semínko (může být mix bílé a černé)

Vykostěné králičí hřbety očistíme od blan, osolíme, vytvarujeme folií do válečku a vaříme po dobu 15 minut. Poté zchladíme a vyjmeme z folie. Hřbety obalíme v pancettě, v listovém těstě (kraje potřeme žloutkem, aby nám držely při sobě), svrchu potřeme žloutkem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme těsně před vydáváním v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova (5-10 minut).

králičí ragú s liškami

  • vykostěná králičí stehna, přední běhy a ořez
  • 200 g šalotky
  • olivový olej
  • 2 hrsti sušených lišek (voda na namočení a uvaření)
  • 250 ml smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • snítka bazalky

Šalotku nakrájíme nadrobno a smahneme na olivovém oleji dosklovata, vmícháme nakrájený králičí ořez, ochutíme mletým pepřem, solí, vmícháme
lišky (předem namočené a uvařené), provaříme v odvaru z lišek a zredukujeme. Odstavíme a na závěr vmícháme nasekanou bazalku.

Batátové lasagne

  • 500 g batátů
  • 100 g mozzarelly
  • 100 g prosciuttu crudo

Oškrábané batáty nakrájíme na tenká kolečka a uvaříme je na skus. Na plech vyložený pečicím papírem vyskládáme kolečka batátů, na ně navršíme proužek prosciutta, kolečko mozzarelly, opepříme a završíme opět kolečkem batátu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C 5 minut.

Švestková omáčka

  • 80 g másla
  • 50 ml červeného vína
  • 200 ml vývaru
  • 50 g švestkových povidel
  • sůl

Do rozpuštěného másla vlijeme víno, vývar, vmícháme povidla, zredukujeme na hustou omáčku a lehce osolíme.

Zdroj: Králičí hřbet zapečený v listovém těstě s pancettou, králičí ragú s liškami a batátové lasagne s mozzarellou a omáčka ze švestkových povidel; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1805-kralici-hrbet-zapeceny-v-listovem-teste-s-pancettou-kralici-ragu-s-liskami-a-batatove-lasagne-s-mozzarellou-a-omacka-ze-svestkovych-povidel/  [On-line 06.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.