reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Rolovaný králičí hřbet s mandlovou nádivkou

4 porce
Fáš ze zadních běhů a ořezu

  • 200 g plátků anglické slaniny
  • 2 vykostěná stehna
  • 100 ml smetany
  • mletý pepř
  • sůl
  • tymián
  • 100 g mandlí

Očistěný králičí hřbet (při vykosťování ponecháme vcelku s pupkem) a stehna vykostíme a zbavíme blan.

Králičí stehna umeleme, přidáme smetanu, mletý pepř, sůl, drhnutý tymián a vše ještě propracujeme kutrem. Na závěr vmícháme plátky mandlí. Na pečicí papír rozložíme vedle sebe plátky anglické slaniny, na ně vyklepaný králičí hřbet v kuse i s pupkem, osolíme, posypeme drhnutým tymiánem a navršíme fáš (viz výše). Zabalíme do pečicího papíru a alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 55 minut. Po rozbalení krájíme na jednotlivé porce – špalíčky.

Batátové pyré a jarní zeleninka opečená na másle

Na másle osmahneme hráškové lusky, cherry rajčátka, ředkvičky, na závěr
opepříme a osolíme. Batáty uvaříme v králičím vývaru, mléku, osolíme. Vyšleháme jemné pyré, které na závěr zjemníme máslem.

Zdroj: Rolovaný králičí hřbet s mandlovou nádivkou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1806-rolovany-kralici-hrbet-s-mandlovou-nadivkou/  [On-line 06.05.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.