Ingredience
- 1 kg králičích hřbetů
- 4 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 hrst sekané petrželky
- 1 hrst nasekaného estragonu
- Olivový olej
- 50 g hladké mouky
- 200 g slaniny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 stonek řapíkatého celeru
- 100 g másla
- 2 dl bílého vína
- ½ l zeleninového vývaru
- 100 g hroznového vína
- Bageta na podávání
- Sůl
- Pepř
Hřbety odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme hrubozrnnou hořčicí, obalíme v nasekaných bylinkách a poprášíme moukou. Olej rozehřejeme v hrnci a hřbet na něm necháme zatáhnout. Až se zatáhne, vyndáme ho.
Následně do hrnce dáme slaninu a nakrájenou zeleninu: cibuli, česnek a celer. Zeleninu orestujeme a podlijeme vínem. Pak přidáme kostku másla a ledvinky, vrátíme hřbet a podlijeme vývarem. Vše přikryjeme poklicí a povaříme, dokud maso nezměkne. Potom maso opět vyndáme a do hrnce přidáme hroznové víno.
Maso naservírujeme a přelijeme sosem. Podáváme s bagetkou.
Zdroj: Králičí hřbety s hořčicí a bylinkami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2503-kralici-hrbety-s-horcici-a-bylinkami/ [On-line 02.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář