reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí hřbety s hořčicí a bylinkami

Ingredience

  • 1 kg králičích hřbetů
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 hrst sekané petrželky
  • 1 hrst nasekaného estragonu
  • Olivový olej
  • 50 g hladké mouky
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 100 g másla
  • 2 dl bílého vína
  • ½ l zeleninového vývaru
  • 100 g hroznového vína
  • Bageta na podávání
  • Sůl
  • Pepř

Hřbety odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme hrubozrnnou hořčicí, obalíme v nasekaných bylinkách a poprášíme moukou. Olej rozehřejeme v hrnci a hřbet na něm necháme zatáhnout. Až se zatáhne, vyndáme ho.

Následně do hrnce dáme slaninu a nakrájenou zeleninu: cibuli, česnek a celer. Zeleninu orestujeme a podlijeme vínem. Pak přidáme kostku másla a ledvinky, vrátíme hřbet a podlijeme vývarem. Vše přikryjeme poklicí a povaříme, dokud maso nezměkne. Potom maso opět vyndáme a do hrnce přidáme hroznové víno.

Maso naservírujeme a přelijeme sosem. Podáváme s bagetkou.

Zdroj: Králičí hřbety s hořčicí a bylinkami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2503-kralici-hrbety-s-horcici-a-bylinkami/ [On-line 02.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.