- hrudní koš a hřbet z králíka
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 kousek celeru
- 1 malá cibule
- 1 pórek
- 1 kapusta růžičková
- 5 kuliček nového koření
- 5 kuliček celého pepře
- 1 lžička Podravky
- špetka libečku
Domácí knedlíčky
- 400 g králičích jater
- 3 stroužky česneku
- 200 g strouhanky
- 2 vejce
- špetka majoránky
Domácí nudle
- 1 vejce
- 80 g hrubé mouky
Maso vložíme do studené vody se zeleninou a kořením. Vaříme v tlakovém hrnci doměkka. Do vývaru přidáme nudle, domácí játrové knedlíčky a povaříme. Dozdobíme libečkem.
Na játrové knedlíčky smícháme játra z králíka, prolisovaný česnek, máslo, sůl, pepř, majoránku, dvě vejce a strouhanku. Vytvoříme těsto, jež se zavaří v polévce. Při přípravě domácích nudlí nejprve mouku nasypeme na vál, doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. V počátcích vidličkou a potom prsty zpracujeme v pevné nelepivé těsto. Nyní můžeme vyrobit strouhání či nudle.
Těsto rozdělíme na třetiny a rozválíme ho na velmi tenké, až průsvitné pláty. Rozložíme je na čisté utěrky a necháme alespoň půl hodiny proschnout. Suché pláty nakrájíme na proužky široké 4 až 5 cm a naskládáme je na sebe. Ostrým nožem krájíme co nejtenčí nudličky – neměly by mít víc než dva milimetry. Vhazujeme je do vroucí polévky a pět minut vaříme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralici-polevka-s-domacimi-nudlemi [on-line 16.9.2011]
Poslední tip, trik či komentář