reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí s domácími nudlemi a játrovými knedlíčky

  • hrudní koš a hřbet z králíka
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 kousek celeru
  • 1 malá cibule
  • 1 pórek
  • 1 kapusta růžičková
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček celého pepře
  • 1 lžička Podravky
  • špetka libečku

Domácí knedlíčky

  • 400 g králičích jater
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g strouhanky
  • 2 vejce
  • špetka majoránky

Domácí nudle

  • 1 vejce
  • 80 g hrubé mouky

Maso vložíme do studené vody se zeleninou a kořením. Vaříme v tlakovém hrnci doměkka. Do vývaru  přidáme nudle, domácí játrové knedlíčky a povaříme. Dozdobíme libečkem.

Na játrové knedlíčky smícháme játra z králíka, prolisovaný česnek, máslo, sůl, pepř, majoránku, dvě vejce a strouhanku. Vytvoříme těsto, jež se zavaří v polévce. Při přípravě domácích nudlí nejprve mouku nasypeme na vál, doprostřed uděláme důlek a do něj rozklepneme vejce. V počátcích vidličkou a potom prsty zpracujeme v pevné nelepivé těsto. Nyní můžeme vyrobit strouhání či nudle.

Těsto rozdělíme na třetiny a rozválíme ho na velmi tenké, až průsvitné pláty. Rozložíme je na čisté utěrky a necháme alespoň půl hodiny proschnout. Suché pláty nakrájíme na proužky široké 4 až 5 cm a naskládáme je na sebe. Ostrým nožem krájíme co nejtenčí nudličky – neměly by mít víc než dva milimetry. Vhazujeme je do vroucí polévky a pět minut vaříme.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralici-polevka-s-domacimi-nudlemi [on-line 16.9.2011]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.