reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Králičí stehna s glazovanou karotkou

Ingredience

  • 4 králičí stehna
  • 1 lžička kmínu
  • Sůl
  • Pepř
  • Hladká mouka na obalení
  • 2 cibule
  • 100 g uzené slaniny
  • 50 g másla
  • 50 ml oleje
  • Bílý francouzský chléb

Králičí stehna očistíme a nařízneme u kosti. Maso potřeme olejem, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

Cibuli oloupeme a spolu se slaninou nakrájíme. V pánvi si rozehřejeme máslo a začneme restovat slaninu. Po chvíli přidáme králíka a opékáme. Rozmáčkneme česnek tak, aby ještě zůstal v celku, a přidáme ho ke stehnům. Počkáme asi minutku a přidáme cibuli. Králičí stehna opečeme po obou stranách. Orestovaného králíka se slaninou a cibulí přendáme do pekáče. Vložíme do trouby a pečeme asi 2,5 hodiny při 185 °C. Doporučujeme pekáč přikrýt poklicí, aby se maso nevysušilo.

Glazovaná karotka
Ingredience

  • 500 g karotky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 100 g másla
  • Čerstvý estragon
  • Sůl

Karotku očistíme a nakrájíme. Vložíme ji do vroucí vody, minutu povaříme a hned vyndáme. V pánvi začneme rozehřívat cukr na karamel. Až se rozpustí, přidáme máslo. Mícháme tak dlouho, až se máslo spojí s rozehřátým cukrem. Přisypeme karotku a restujeme, dokud se neztratí karamelové hrudky. Přidáme nasekaný estragon a sůl a pár sekund ještě mícháme.

Zdroj: Králičí stehna s glazovanou karotkou; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1711-kralici-stehna-s-glazovanou-karotkou/ [On-line 03.10.2014]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


+ osm = 10


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.