reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Skandinávská rybí polévka

Ingredience

  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce mouky
  • 500 ml mléka
  • 500 ml rybího vývaru
  • 1 cibule
  • 2 listy bílého zelí
  • 1 rajče
  • 1 pórek
  • 1 mrkev
  • 1/3 celeru
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě
  • 2 lžíce nasekané pažitky
  • 2 lžíce kaviáru
  • Sůl
  • Pepř
  • Hořčičné semínko
  • 200 g ryb
  • 100 g vařených krevet

Kořenovou zeleninu, cibuli, pórek a zelí nakrájíme a orestujeme na másle. V hrnci rozehřejeme 2 díly másla, na němž opečeme 1 díl mouky. Po chvilce přilijeme mléko. Až nám přejde do varu, přilijeme vývar. 20 minut povaříme a přisypeme orestovanou zeleninu.

Dále do polévky přidáme nakrájeného lososa, candáta a vlka, nakrájená a jádřince zbavená rajčata a vařené krevety. Poté ji osolíme a opepříme, přisypeme hořčičné semínko a prohřejeme.

Až na talíři posypeme petrželkou a pažitkou. Doprostřed talíře dáme kopeček kaviáru.

Zdroj: Skandinávská rybí polévka; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2327-skandinavska-rybi-polevka/ [On-line 03.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.