reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRÁLIČÍ STEHÝNKA NA ČERNO

Potřebujeme:

  • 4 králičí stehýnka (nebo hřbety)
  • 1 velká cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 mrkve
  • 1 kořen petržele
  • 1/4 celeru
  • 1 sklenička povidel
  • 10 dkg strouhaného perníku
  • 2 lžíce oloupaných mandlí
  • 2 lžíce vlašských jader
  • 2 lžíce rozinek
  • 15 kuliček černého pepře
  • 8 kuliček nového koření
  • špetka sušeného tymiánu
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Kořenovou zeleninu nakrájíme na větší kusy a vložíme do velkého hrnce. Přidáme králičí stehna. Okořeníme a zalijeme asi 1,5 litrem vody a dáme zvolna vařit – maso se musí rozpadat a zelenina musí být změklá.
Scedíme vývar, maso si dáme stranou. Zeleninu nebudeme potřebovat.
Do vývaru přidáme asi 2 deci povidel, dobře rozmícháme. Přisypeme a zahustíme nastrouhaným perníkem. Promixujeme, aby nebyla omáčka žmolkatá.
Obereme maso od kosti, kousky masa vkládáme rovnou do omáčky.
Přidáme pokrájené vlašské ořechy, spařené loupané mandle a rozinky.
Dle chuti dosolíme a ještě chvilku povaříme. Králíka načerno je lepší vařit den předem a nechat dobře odležet, bude chutnější.

Zdroj: KRÁLIČÍ STEHÝNKA NA ČERNO; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://doma.nova.cz/clanek/stihlaafit/u-haliny-v-kuchyni-vsechny-recepty-z-prvniho-dilu.html [On-line 08.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.