- kosti a odřezky z králíka
- 500 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1 cibule
- 4 bobkové listy
- 100 ml bílého vína
- 6 kuliček nového koření
- 12 kuliček celého pepře
- sůl
- olej
- voda
Králičí kosti nasekáme a zeleninu nakrájíme na větší kusy a prudce opečeme na oleji (cibuli neloupeme), zalijeme vínem a přidáme koření, zalijeme studenou vodou, osolíme, přivedeme k varu, příkon tepla zmírníme na minimum a vývar „táhneme“ alespoň 3 hodiny. Poté jej přes plátno scedíme.
Zdroj: Králičí vývar; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=1074 [On-line 23.11.2012]
Poslední tip, trik či komentář