Potřebujeme:
- 1 celého králíka nebo jen hřbety, stehna
100g špeku
100g uzeného bůčku
4 PL syrovátky – z přepuštěného másla
3 PL olivového oleje
10 ks cibulí
100 ml jablečného nebo vinného octa
čerstvě mletý pepř, sůl
1 l zeleninového vývaru
200g tmavého chleba
1/4 kysané smetany
Králíka rozporcujeme a prošpikujeme nudličkami špeku, zalijeme marinádou a necháme marinovat nejlépe přes noc v ledničce. Uzený bůček nakrájíme na kostičky, necháme rozpustit v kastrůlku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, králíka, koření a marinádu. Dusíme asi hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme strouhanou chlebovou kůrkou rozmíchanou ve smetaně a povaříme.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kralik-cibular-12-8-2010.html
Poslední tip, trik či komentář