Suroviny:
- králičí hřbety + 4 ledvinky
- bramborové pyré
- 3 kedlubny
- 2 cibule
- fáž z králičího masa
- bílý pepř, sůl, cukr
- čerstvý špenát
- máslo, oliv. olej
- slanina za studena
- cukr, sůl, 1/2 citronu
- sladká smetana
- hladká mouka
- cherry rajčata
- sekaná petrželka
- tymián, rozmarýn
- bílé víno
Fáž osolíme, opepříme, přidáme trochu smetany, promícháme. Směs a ledvinky dáme na plátky masa a zabalíme závitek, který obalíme plátky špeku. Stáhneme v potravin. fólii a zamotáme do alobalu. Dáme do vroucí vody na 20 min.
K oliv. oleji přidáme máslo, 1/2 cibule na hrubo, kosti ze hřbetů, rozmarýn, tymián a pár kousků slaniny. Osolíme, přidáme hladkou mouku a podlijeme bílým vínem nebo vodou. Pečeme. Šťávu přecedíme a rozbalíme uvařené závitky. Kedlubny a špenát pokrájíme. Na pánev dáme oliv. olej a máslo, na to kedlubny, procukrujeme, osolíme, opepříme, přidáme celá cherry rajčata, šťávu z 1/2 citronu a nakonec čerstvý špenát.
Zdroj: KRÁLÍK S KEDLUBNOU, LISTOVÝM ŠPENÁTEM A BRAMBOROVÝM PYRÉ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 30.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář