Ingredience:
- domácí králík
- 100 g másla
- 2 stroužky česneku
- tymián, rozmarýn
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 3 lžíce plnotučné hořčice
- ¼ l šlehačky ke šlehání
- lžička mleté sladké papriky
- sůl
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- máslo a olej
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme papriku, koření, česnek, hořčice, promícháme.Osoleného králíka potřeme touto marinádou a necháme do druhého dne odležet. Druhý den králíka pečeme na 200 °Casi 45 minut, přikrytého poklicí. Po té králíka vyndáme, přilejeme šlehačku a pečeme dalších cca 40 minut. Průběžně maso poléváme výpekem.Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory a salátem.
Zdroj: Králík z vlastního chovu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralik-z-vlastniho-chovu [On-line 24.10.2014]
Poslední tip, trik či komentář