Potřebujeme:
- 1/2 květáku
- 1 litr kuřecího vývaru
- 0,1l smetany
- 100 g bílé části pórku
- 1 cibuli
- 1 stroužek česneku
- 2 pl oleje
- 1 snítko tymiánu
- řeřichu na ozdobu
- sůl, pepř
Květák rozebereme na růžičky. Cibuli nakrájíme. Na oheň dáme hrnec s olejem. Vsypeme cibuli a pórek a zesklovatíme. Do hrnce přidáme česnek a tymián a zalijeme vývarem. Přidáme květák a krátce provaříme. Do polévky vlijeme smetanu a rozmixujeme. Polévku vlijeme do talíře a ozdobíme řeřichou.
Zdroj: Krém vichyssoise z květáku; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/krem-vichyssoise-z-kvetaku-21-4-2015.html [On-line 22.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář