reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krém vichyssoise z květáku

Potřebujeme:

  • 1/2 květáku
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 0,1l smetany
  • 100 g bílé části pórku
  • 1 cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 pl oleje
  • 1 snítko tymiánu
  • řeřichu na ozdobu
  • sůl, pepř

Květák rozebereme na růžičky. Cibuli nakrájíme. Na oheň dáme hrnec s olejem. Vsypeme cibuli a pórek a zesklovatíme. Do hrnce přidáme česnek a tymián a zalijeme vývarem. Přidáme květák a krátce provaříme. Do polévky vlijeme smetanu a rozmixujeme. Polévku vlijeme do talíře a ozdobíme řeřichou.

Zdroj: Krém vichyssoise z květáku; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/krem-vichyssoise-z-kvetaku-21-4-2015.html [On-line 22.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.