Ingredience
- smetana ke šlehání 1 kelímek
- polotučný tvaroh 1 kus
- vanička mascarpone 1 dávka
- jahody pro 5 osob 1 dávka
- čerstvá máta na ozdobu 1 dávka
- tabulka čokolády 2 kusy
1.Ve vodní lázni rozpustíme dvě tabulky bílé čokolády. Ušleháme smetanu. Šlehačku poté smícháme s tvarohem a mascarpone. Rozpuštěnou bílou čokoládu do krému přidáváme po lžičkách. Krém znovu opatrně promícháme. 2. Rozmačkáme si část jahod. Na dno skleničky dáme vrstvu rozmačkaného ovoce, na ni přidáme větší vrstvu krému. Na krém naskládáme plátky jahod. Vrch poháru ozdobíme mátou a můžeme posypat oříšky.
Zdroj: Krém z mascarpone a bílé čokolády; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krem-z-mascarpone-bile-cokolady [On-line 25.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář