reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová cibulová polévka

Ingredience

  • větší cibule 4 kusy
  • máslo 50 g
  • olej 2 lžíce
  • hladká mouka 3 lžíce
  • smetana ke šlehání 1 kelímek
  • masox 1 kus
  • polévkové koření 1 dávka
  • housky na krutony 3 kusy

Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na másle a oleji. Když pustí šťávu, zaprášíme ji hladkou moukou, promícháme a zalijeme 1,5 l horké vody. Vaříme asi 15 minut. Mezitím připravíme druhý hrnec, do kterého cibulový vývar přecedíme. Vývar vrátíme na sporák, podle hustoty můžeme naředit vodou. Přidáme Masox, dochutíme polévkovým kořením, zjemníme smetanou ke šlehání a chvíli povaříme. Na talíři zdobíme krutonky, které jsme připravili opečením pokrájených housek.

Zdroj: Krémová cibulová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-cibulova-polevka [On-line 10.05.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.