Ingredience
- zelený mražený hrášek 400 g
- masový vývar 1 l
- cibule 1 kus
- smetana 100 ml
- mascarpone 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- sůl 2 lžičky
- pepř 1 špetka
- bageta na krutony 1 kus
- šlehačka na porci na ozdobu 1 lžička
- sušená šunka 50 g
Na másle si krátce orestujeme cibulku, přisypeme hrášek a přidáme lžičku cukru, který během restování lehce zkaramelizuje, čímž polévce dodá lahodnou chuť. Zelenkavý základ pak zalijeme vývarem a deset patnáct minut necháme provařit. Jakmile je zelenina měkká, mixujeme, ale ještě předtím přidáme do polévky kapku smetany a velkou lžíci mascarpone, která krém zahustí. Před podáváním přidáme trochu másla, orestovanou sušenou šunku a lžičku šlehačky na ozdobu. Podáváme s krutony.
Zdroj: Krémová hrášková polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-hraskova-polevka-0 [On-line 20.08.2014]
Poslední tip, trik či komentář