Ingredience
- ½ kapusty
- 50 g šalotky
- 2 stroužky česneku
- 50 g špeku
- 100 ml smetany
- 20 ml bílého vína
- 1 snítka tymiánu
Kapustu rozčtvrtíme, nalistujeme a po dobu jedné minuty necháme spařit ve vroucí osolené vodě. Poté ji okapeme a nakrájíme na nudličky.
Na pánvi opečeme nakrájený špek. Až se opeče, vylijeme přebytečný tuk a přidáme nakrájenou šalotku a česnek. Po chvilce přidáme kapustu, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Lehce ho vyvaříme a přilijeme smetanu. Počkáme, až smetana zhoustne, a můžeme podávat.
Zdroj: Krémová kapusta; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2486-kremova-kapusta/ [On-line 26.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář