- kedlubna 2 kusy
- máslo 50 g
- půlka zeleninového bujonu
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- nastrouhaný muškátový oříšek 1 špetka
- brambory 2 kusy
- sójového mléka nebo smetany na vaření 0.25 l
- strouhaný parmazán 1 lžíce
- zelená petržel 1 hrst
Na másle orestujeme na kousky nakrájenou kedlubnu a brambory. Zalijeme vývarem z kostky, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek, přisolíme, opepříme a povaříme do změknutí. Dolijeme sójové mléko (smetany dáme méně) a rozmixujeme. Mladé kedlubnové lístky krátce povaříme ve vodě, scedíme a nakrájíme na proužky. Polévku servírujeme s nastrouhaným parmazánem, kedlubnovými lístky a sekanou petrželkou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-kedlubnova-polevka [On-line 3.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář