- střední dýně 1.5 kg
- bujon 1 l
- rajčatový protlak 2 lžíce
- velká cibule 1 kus
- plechovka krájených loupaných rajčat 0.5 konzervy
- sůl
- pepř
- bobkový list 1 kus
- kuličky nového koření 3 kuličky
- koření kari 1 lžička
- sladká paprika 1 špetka
- zázvor 0.5 lžičky
- citronová šťáva (dle chuti)
- cukr 1 špetka
- olivový olej 1 lžíce
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Dýni nakrájenou na kostičky a orestovanou cibuli vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Množství závisí na tom, jak hustou polévku chceme získat. Přidáme bobkový list a nové koření. Polévku vaříme, dokud zelenina nezměkne. Poté odstraníme nové koření a bobkový list. Na závěr přidáme protlak, citronovou šťávu a dokořeníme. Polévku rozmixujeme na hladkou směs a podáváme ji s nakrájenou omeletou.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-polevka-z-dyne-rajcat-s-omeletou [On-line 1.2.2012]
Poslední tip, trik či komentář