reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová polévka z dýně a rajčat s omeletou

  • střední dýně 1.5 kg
  • bujon 1 l
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • velká cibule 1 kus
  • plechovka krájených loupaných rajčat 0.5 konzervy
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list 1 kus
  • kuličky nového koření 3 kuličky
  • koření kari 1 lžička
  • sladká paprika 1 špetka
  • zázvor 0.5 lžičky
  • citronová šťáva (dle chuti)
  • cukr 1 špetka
  • olivový olej 1 lžíce

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na olivovém oleji. Dýni nakrájenou na kostičky a orestovanou cibuli vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Množství závisí na tom, jak hustou polévku chceme získat. Přidáme bobkový list a nové koření. Polévku vaříme, dokud zelenina nezměkne. Poté odstraníme nové koření a bobkový list. Na závěr přidáme protlak, citronovou šťávu a dokořeníme. Polévku rozmixujeme na hladkou směs a podáváme ji s nakrájenou omeletou.

Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-polevka-z-dyne-rajcat-s-omeletou [On-line 1.2.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.