Suroviny
- máslo na dochucení plátek
- loupané kaštany 1 balení
- šalotka 1 balení
- řapíkatý celer 1/2 balení
- mrkev 1 ks
- zázvor hrst
- petrželová nať
- rajče 1 ks
- máslo 300 g
- zeleninový vývar 1 l
- smetana ke šlehání 0,5 l
- mléko 0,5 l
- sůl
- pepř
Na másle orestujeme najemno pokrájenou šalotku, řapíkatý celer, zázvor a pečené kaštany. Zalijeme zeleninovým vývarem, smetanou a mlékem a necháme povařit. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté krém přecedíme a polévka je hotova.
Zeleninový noček: Mrkev, řapíkatý celer, rajče a petrželovou nať nakrájíme na kostičky, které krátce orestujeme na másle. Vznikne směs, ze které si vytvoříme zeleninový noček, který při podávání umístíme do středu talíře – vylepší chuť i vzhled krému, který ještě můžeme zakápnout smetanou.
Zdroj: Krémová polévka z pečených kaštanů s mléčnou pěnou a zeleninovým nočkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-polevka-z-pecenych-kastanu-s-mlecnou-penou-zeleninovym-nockem [On-line 11.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář