reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninové jarní závitky se dvěma druhy omáček

Suroviny

  • mrkev 1 ks
  • pórek 1 ks
  • řapíkatý celer 1 ks
  • olivový olej
  • rybí omáčka
  • sweet chilli omáčka
  • rýžové papíry na jarní závitky 1 balení
  • skleněné nudle 1 balení
  • sůl

První omáčka:

  • rybí omáčka 1 lžíce
  • cukr krystal 1 lžíce
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • voda 5 lžic
  • oloupaná mrkev a kedlubna pár kousků
  • česnek 1 stroužek
  • chilli špetka

Druhá omáčka:

  • cukr krystal (na karamel) 100 g
  • voda 100 ml
  • rybí omáčka
  • koriandr
  • citronová šťáva
  • chillli špetka

Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou zeleninu. Do větší mísy vložíme celé balení skleněných nudlí, které následně zalijeme horkou vodou, zakryjeme pokličkou a necháme pět minut stát. Scezené nudle přidáme k restované zelenině. Vzniklou směs následně zakápneme rybí omáčkou a sweet chilli omáčkou a dle chuti dosolíme. Následně necháme směs vychladnout.

Dalším krokem je příprava rýžových papírů, které po jednom namáčíme do vlažné vody a poté položíme na suchý podklad. Po minutě nám papír lehce změkne a můžeme na něj nanést vzniklou směs tak, abychom ji poté mohli jednoduše zamotat. Vzniklé závitky ještě dozlatova opatrně osmahneme na olivovém oleji a podáváme se dvěma druhy omáček, které si umícháme z uvedených surovin.

Zdroj: Zeleninové jarní závitky se dvěma druhy omáček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninove-jarni-zavitky-se-dvema-druhy-omacek  [On-line 11.06.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


pět + 6 =


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.