reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová polévka z pečených kaštanů s mléčnou pěnou a zeleninovým nočkem

Suroviny

  • máslo na dochucení plátek
  • loupané kaštany 1 balení
  • šalotka 1 balení
  • řapíkatý celer 1/2 balení
  • mrkev 1 ks
  • zázvor hrst
  • petrželová nať
  • rajče 1 ks
  • máslo 300 g
  • zeleninový vývar 1 l
  • smetana ke šlehání 0,5 l
  • mléko 0,5 l
  • sůl
  • pepř

Na másle orestujeme najemno pokrájenou šalotku, řapíkatý celer, zázvor a pečené kaštany. Zalijeme zeleninovým vývarem, smetanou a mlékem a necháme povařit. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Poté krém přecedíme a polévka je hotova.

Zeleninový noček: Mrkev, řapíkatý celer, rajče a petrželovou nať nakrájíme na kostičky, které krátce orestujeme na másle. Vznikne směs, ze které si vytvoříme zeleninový noček, který při podávání umístíme do středu talíře – vylepší chuť i vzhled krému, který ještě můžeme zakápnout smetanou.

Zdroj: Krémová polévka z pečených kaštanů s mléčnou pěnou a zeleninovým nočkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-polevka-z-pecenych-kastanu-s-mlecnou-penou-zeleninovym-nockem  [On-line 11.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.