reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová pórková polévka Vichyssoise s jemným ovčím sýrem

  • 100 g másla
    1 větší cibule
    300 g pórku – bílé části
    2 l vývaru (např. kuřecího)
    300 ml smetany
    500 g brambor
    čerstvý sýr
    anglická slanina
    rohlíky
    pažitka
    sůl a pepř

Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, přilijeme vývar a smetanu, přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a osolíme, případně opepříme. Až brambory změknou, vše do hladka rozmixujeme. Polévku podáváme s nokem čerstvého sýra, trochou opražené slaniny, nakrájené na nudličky, krutony, které přípravíme tak, že plátky rohlíků potřeme z jedné strany přepuštěným máslem a dáme je do trouby zapéct. Dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/43-kremova-porkova-polevka-vichyssoise-s-jemnym-ovcim-syrem/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.