- 100 g másla
1 větší cibule
300 g pórku – bílé části
2 l vývaru (např. kuřecího)
300 ml smetany
500 g brambor
čerstvý sýr
anglická slanina
rohlíky
pažitka
sůl a pepř
Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek, přilijeme vývar a smetanu, přivedeme k varu, přidáme kostičky brambor a osolíme, případně opepříme. Až brambory změknou, vše do hladka rozmixujeme. Polévku podáváme s nokem čerstvého sýra, trochou opražené slaniny, nakrájené na nudličky, krutony, které přípravíme tak, že plátky rohlíků potřeme z jedné strany přepuštěným máslem a dáme je do trouby zapéct. Dozdobíme nasekanou pažitkou nebo petrželkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/43-kremova-porkova-polevka-vichyssoise-s-jemnym-ovcim-syrem/
Poslední tip, trik či komentář