reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémové houbové rizoto na cibulce a bílém víně s parmezánem

Suroviny

  • máslo 190 g
  • cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužek
  • rýže na italské rizoto 500 g
  • bílé víno 175 ml
  • kuřecí vývar 1,5 l
  • parmazán 100 g
  • kuřecí prsa 1 kg
  • tymián
  • žampiony 150 g
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Den předem si připravíme kuřecí vývar.Na druhý den si na mírném ohni osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, zvýšíme teplotu a přidáme nepropláchnutou rýži, kterou pár minut osmahneme. Přidáme bílé víno a necháme je vsáknout, poté po malých sběračkách přidáváme kuřecí vývar a za stálého míchání čekáme, až rýže pojme veškerou tekutinu. Takto pokračujeme, dokud není rýže měkká.

Vedle si osmahneme osolené žampiony, které pak přidáme do uvařené rýže, vmícháme kus másla a pět minut před koncem vaření posypeme parmezánem a zamícháme.

Na grilu si opečeme kuřecí prsa předem naložená v soli, olivovém oleji a tymiánu. Rizoto na talíři ozdobíme tymiánem a parmezánem a navrch přidáme grilované kuřecí prsíčko.

Zdroj: Krémové houbové rizoto na cibulce a bílém víně s parmezánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremove-houbove-rizoto-na-cibulce-bilem-vine-s-parmezanem  [On-line 12.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.