Suroviny
- máslo 190 g
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužek
- rýže na italské rizoto 500 g
- bílé víno 175 ml
- kuřecí vývar 1,5 l
- parmazán 100 g
- kuřecí prsa 1 kg
- tymián
- žampiony 150 g
- olivový olej
- sůl
- pepř
Den předem si připravíme kuřecí vývar.Na druhý den si na mírném ohni osmahneme na másle nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem, zvýšíme teplotu a přidáme nepropláchnutou rýži, kterou pár minut osmahneme. Přidáme bílé víno a necháme je vsáknout, poté po malých sběračkách přidáváme kuřecí vývar a za stálého míchání čekáme, až rýže pojme veškerou tekutinu. Takto pokračujeme, dokud není rýže měkká.
Vedle si osmahneme osolené žampiony, které pak přidáme do uvařené rýže, vmícháme kus másla a pět minut před koncem vaření posypeme parmezánem a zamícháme.
Na grilu si opečeme kuřecí prsa předem naložená v soli, olivovém oleji a tymiánu. Rizoto na talíři ozdobíme tymiánem a parmezánem a navrch přidáme grilované kuřecí prsíčko.
Zdroj: Krémové houbové rizoto na cibulce a bílém víně s parmezánem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremove-houbove-rizoto-na-cibulce-bilem-vine-s-parmezanem [On-line 12.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář