reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémové rizoto

  • 500 g kulatozrnné rýže
  • 50 g olivového oleje
  • 75 g šalotky
  • 10 g česneku
  • 250 ml bílého vína
  • 1 – 2 l vývaru
  • 200 g másla
  • 140 g parmezánu
  • 25 g ploché petrželky
  • sůl
  • bílý pepř


 

Na rozehřátém oleji zpěníme na jemno nasekanou šalotku a plátky česneku, přisypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme, až zrnka zesklovatí. Poté přilijeme víno, stále mícháme, a jakmile rýže tekutinu nasaje, přidáme naběračku vývaru. Ten necháme vsáknout a vyvařit, a přidáme další. Takto postupujeme, dokud rýže není al dente, tedy „na skus“. Nakonec vmícháme máslo, nastrouhaný parmezán a pod pokličkou necháme asi 2 minuty dojít. Těsně před podáváním přidáme ještě nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme, a na talíři ozdobíme orestovanými cherry rajčátky a hoblinami parmezánu.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/439-kremove-rizoto/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.